Friday, August 1, 2014

Jahitrennid + näitusetrennid


Kolmapäeval käisime Tsuumiga, Dassu jäi koju, kuna mu näpud on sidemes ja ma ei suuda teda ohjata hetkel, kui ta tahab minna, tõukatse algkoolitusel. Tsumm oli supertubli, sai kiita. Kuna tegemist oli nö. veeosa tutvustava trennipäevaga siis enamus harjutused olidi vees, või dummy kandmine - loovutamine, tutvumine linnuga (part). Esimesena tegimegi veetööd dummyga. 2viset, kaldalt - kahjuks paati polnud ja seekord ilma pauguta. Tsumm kaotas esimese dummy, vist ei näinud maandumist või helkis vesi vastu - saatsin tooma. Ujus, otsis, leidis ja tõi. Teisel korral nägi kukkumist ja tõi. Reeli sõnul veeosa väga ilusti sooritatud. Seejärel otsustasin, et õpetan ta ootamise ajal võtma (lihtsalt maast dummyt käsuga "võta") ja siis hoidma (dummyt suus käsuga "hoia") + siis "anna" mida ta juba teab. Tegin 2x läbi ja sain aru, et ta oskab seda väga hästi. Seejärel ei toonud üks koer veest dummyt ära ja meid kutsuti appi, saatsin Tsuumi oma suunamisega (harjutan seda veel) tooma - sai aru ja tõi, kõik olid rõõmsad. Siis tutvusime linnuga (part) lapsel polnud probleemi seda võtta ja uhkelt kanda ja loovutada ja uuesti sama harjutust teha. Kuna see oli temajaoks, või pigem minujaoks veidi "igav" siis tegime Riinuga toomist nii, et ta viib linnu metsa, niiet Tsumm näeb ja saadan tooma - tegime 2x eri distantsilt, kõik oli super. Pärast tõime veel veest lindu - väga ilus. Väga mõnus ja hariv trenn oli, ootan juba augustit, kus on 2trenni - otsing ja jälg + otsing. Mõlemasse plaanin ka Dassu võtta, sest tahan talle lindu + päris jänest näidata, ühtasi ootan huviga kas Tsumm jänest ka võtab, kui ja - siis on küll ülim! 

Täna kutsus Eleri mind taas jahitrenni, mida Pirgit oli nõus meile tegema. Tsuumi sai muidugi jälle trennilõpus kiita ja ta mott oli kuni lõpuni nii üleval. Tegime ennem harjutusi metsas ja siis 2x väikese veelinnu toomist veest. Lisaks linnule, oli Pirgitil ka jänesenahk - Tsuumil puudusid probleemid. Ainult ma olen suunamisel veel veidi koba ja Tsumm on oma noore ea tõttu väikese kogemustepagasiga, aga eks see kasvab ajaga + mu suunamine oli trennilõpus juba päris ilus. 

Dassu oli ka kaasas. Tegime harjutusi järjest - Jenny-Tsuumi-Dassu ja otsast peale, ootamise ajal koerad autos. Esmesel korral hakkas Dassu lolli panema, tõi ühe dummy kuidagi ära, teise järele läks ja hakkas nuuskima ja lollitama - võtsin ta ära ja viisin autosse. Teisel katsel oli ta juba normaalsem, oli näha, et tahab teha - tegi kenasti toomise ja 2 dummyga markeerimise. Kolmas kord oli jänesenahk, oh kuidas see karumees seda jumaldab, ei ole probleeme, tegime toomist, esimesel korral ma panin ta käsuga kõrvale ja saatsin tooma, siis jäi sinna passima ja seda nahka uurima - läksin võtsin ta ära ja tegin ettepaneku, et ma lasen ta lihtsalt lahti, kui Pirgit naha ära viskab ja tagasi jõuab, et tal oleks see mott laes, tegime nii - tõi megailusti otse kätte! Pärast veeosa. No ta muidugi tahtis kõigepealt kasta ennast - mis on tavaline ja millega ma olen arvestanud ja siis näitasime lindu - polnud mingit probleemi, kohe haaras ja tahtis sellega ujuma minna... Siis tegime toomist - tõi, kenasti, võttis, andis - SUPER!!! Dasssu võtab väikest veelindu - wohooo!

Pilte kahjuks pole, polnud üldse aega teha!

Homme on erikas. Kahjuks koerad väga ujuda ei saanud täna, kallas oli selline lauge ja ei läinud kohe sügavaks... võibolla lasen nad hommikul ennem sõitmist ujuma - sõidame näitusele umb 3h, usun, et nad kuivavad ära, aga mõtlen veel. Kammisin neid teisipäeval, mõlemad ajavad, Dassu otsustas ka, et nüüd on piisavalt soe, et kasukast loobuda - õnneks mitte täielikult ja tal on ikka kena paks karv peal + ilus saba, Tsuumi sama. Täna ilmselt tõmban ka paar korda kammiga üle. Minumeelest on mõlemad praegu superilusad!!! Täna saavad veel vähem süüa ka, kuna on saanud juba trennides maiust + teen veel kohe näitusetrenni otsa. Trennides nad super, loodan, et näitusel esinevad ka - kohtunikule pidi meeldima väga ilus esitlus.

Vahepeal olen näitusetrenne teinud + paariga. Mul on homme paar väljas ja mina ei tea, kuidas ma oma kolme töötava vasaku käe näpuga neid näitan, kodus tuleb kenasti... loodan, et neil on koos esinemisetuju, sest kui on, siis nad on nii nunnud koos. Ostsin head maiused ka. 

---

Näitusetrenn Dassuga: super, super ja veelkord super, esineb nagu staar!
Näitusetrenn Tsuumiga: super, super ja veelkord super, esineb samuti nagu staar!
Näitusetrenn Paariga: üllatavalt hea, pean veel endajaoks mõtlema kuhu rihmad panen ja kuidas, ilmsel jooksen lõdvaga aga kui jätan Tsuumi rihma Dassu kaelaalla siis teda veidi nagu segab, mõtlen homseks välja. Muidu väga tublid, panen Dassu paika ja "lükkan" Tsuumi talle küljealla.

OOTAN HOMSET!!!

No comments:

Post a Comment